Hoe groot is jouw boekencollectie?

Boeken… Bij Huisenthuis.nl zijn we er weg van. Niet alleen om te lezen, maar ook om uit te stallen. Want wist jij dat een goed gevulde boekenkast kan dienen als prachtig interieuritem?

Praktisch én mooi

De keuze uit boekenkasten is enorm. Allereerst kijk je natuurlijk naar de functionaliteit, want wat is het nut van een kast als je hem niet praktisch in kunt delen? Bovendien zorgt een goed gekozen kast ervoor dat je je spullen op kunt bergen en je huis dus lekker opgeruimd blijft. Maar behalve de praktische kant is het design van de boekenkast natuurlijk ook niet onbelangrijk. Wij zetten een aantal mooie exemplaren voor je op een rijtje.
Iprocom wandkast

1. Hout is altijd goed!

Met een houten boekenkast zit je eigenlijk altijd goed. De geur van papier en de geur van hout is een geweldige combinatie. En als je genoeg ruimte hebt, geldt wat ons betreft: hoe groter, hoe beter. Boeken heb je namelijk nooit genoeg en de kleuren op de omslagen geven je inrichting een speelse uitstraling. Zeker als je de ruggen van de boeken op kleur sorteert, creëer je een leuk effect. Bovendien kun je de planken ook heel goed gebruiken om mooie accessoires een plekje te geven. Want wie zegt dat er alleen boeken in een boekenkast mogen staan?

blog-boekenkast-1

boekenkast-sorteer-je-boeken

Boekenkast Kenai

Boekenkast Kenai, uit de collectie van Huisenthuis.nl, is een mooi voorbeeld van een praktische, maar sfeervolle boekenkast. Het meubel is verkrijgbaar in diverse kleuren. Het ontwerp van de kast is recht, maar door de licht uiteen staande pootjes en de verspringende indeling van de kast is het meubel allesbehalve statisch. Als je ruimte over hebt, kun je ervoor kiezen om twee exemplaren van Kenai naast elkaar te plaatsen en zo je boeken en accessoires een mooie plek te geven. Boekenkast Kenai is verkrijgbaar in zowel een lage als een hoge variant.

3. Een alternatief: het wandrek

Als je eens iets anders wilt dan een traditionele boekenkast is een wandrek een heel leuk alternatief. De opbergmogelijkheden zijn vrijwel hetzelfde, maar de uitstraling is net even wat anders. Wandrek Hoonah is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren en in twee verschillende maten. Beide varianten worden gecombineerd met een eikenhouten onderstel. Het wandrek met de witte planken staat goed in een interieur met een Scandinavische stijl en de matte, zwarte planken geven het wandrek een stoere, moderne look.

Blog-Wandrek-Hoonah-2

Zoals je ziet, zijn de mogelijkheden voor het opbergen van boeken enorm. Wil je graag nog wat meer inspiratie opdoen voor een boekenkast in jouw interieur? Bekijk dan de sfeerfoto’s hieronder. Welk idee is jouw favoriet?

< Ga terug naar Wooninspiratie

Meer wooninspiratieblogs:

Sanne
Sanne