Kinderkamertrends in 2016!

Slapen, spelen en misschien wel huiswerk maken; de slaapkamer van je kind is een ruimte waar veel gebeurt. De kamer moet een plekje zijn waar je kind zich fijn voelt en zich urenlang kan vermaken. Wij geven je 5 trendy tips voor het creëren van een leuke kinderkamer.

1. Kies een accentkleur

Misschien heb je de neiging om in de kinderkamer los te gaan met kleur, want daar houden kinderen nu eenmaal van. Maar vergeet niet dat de slaapkamer, behalve een ruimte om te spelen, ook een plek is om te ontspannen. Toch betekent dat niet dat je geen kleur kunt gebruiken, integendeel! Kies een accentkleur, bijvoorbeeld een hippe kleur als mintgroen.

Door gebruik te maken van één accentkleur houd je de kinderkamer rustig, maar toch sfeervol levendig. Met een kinderbed, beddengoed en kussens kun je vervolgens aan de slag om de kinderkamer te vullen met kleur.

kinderkamer kies een steunkleur

2. Plak muurstickers of maak een schildering

Bij een leuke kinderkamer hoort iets vrolijks aan de muur. Natuurlijk kun je kiezen voor een schilderij, maar met een muursticker of een schildering scoor je pas echt punten!

Kies een sticker of patroon van een favoriete hobby, stripfiguur, voetbalclub of tv-programma en maak van de muur in jouw kinderkamer een waar kunstwerk. Muurstickers vind je bij de bekende bouwmarkten, maar ook op internet worden de creatiefste ontwerpen aangeboden.

muursticker voor een kinderkamer muur een muursticker als kinderkamertrend 2016

3. Kies een thema

Is jouw kind helemaal weg van de brandweer, Winnie de Pooh, de zee of een ander thema? Richt de kinderkamer volledig in deze stijl in, bijvoorbeeld door middel van een leuk autobed. Er is even wat creativiteit voor nodig, maar succes gegarandeerd!

themabed voor een kinderkamer brandweer

4. Plaats een eyecatcher in je kinderkamer

De mededeling dat je kind naar bed moet, wordt waarschijnlijk niet altijd even goed opgepakt. Maar met een echte eyecatcher als een tentbed of een caravanbed hoef je het geen tweede keer te vragen. In zo’n gaaf bed wil ieder kind wel slapen.

Of pak het eenvoudiger aan en plaats een leuke tipi tent in de kamer van je kind. Zo hebben ze altijd een leuk plekje om te spelen, zich te verstoppen, of gewoon een plekje waar ze lekker kunnen lezen!

eyecatcher in de kinderkamer: tipi tent

5. Bestrijk een muur met krijtverf

Behalve muurstickers of een schildering kun je ook op een andere manier iets leuks maken van de muren in de kinderkamer. Bestrijk bijvoorbeeld eens een muur met krijtverf. Krijtverf is verkrijgbaar in allerlei kleuren en je kind doe je er een groot plezier mee. En jezelf ook, aangezien je niet meer bang hoeft te zijn dat er op de muren wordt getekend in plaats van op papier. Zet een bakje met krijtjes neer en het tekenplezier kan beginnen.

krijt muur in de kamer van je kinderen

< Ga terug naar Wooninspiratie

Meer wooninspiratieblogs:

Sanne
Sanne