5 Voordelen van een hoekbureau

Wanneer je tijdens het inrichten van een compleet kantoor een bureau gaat aanschaffen dan is dat een redelijk grote beslissing, wanneer je regelmatig vanaf huis werkt dan je zal hier namelijk redelijk wat tijd gaan doorbrengen. Een optie die je dan hebt is het kiezen voor een hoekbureau dat bij de andere kantoormeubelen past, maar wat zijn hier eigenlijk de voordelen van?

Je hebt een stuk meer werkruimte

Over het algemeen zijn hoekbureaus een stuk groter dan gewone bureaus, hierdoor heb je een stuk meer werkruimte. Dit is erg handig wanneer je een grote computer hebt of wanneer je vaak met veel documenten werkt. Nu kan het natuurlijk ook gewoon zo zijn dat jij een hobby hebt waar je veel spullen en dus veel ruimte voor nodig hebt. Je hoeft er in ieder geval niet bang voor te zijn dat je met een hoekbureau ruimte te kort gaat komen.

hoekbureau

(Bron: Minimal Desks)

Het bespaart ruimte in jouw compleet kantoor

Er zijn natuurlijk ook rechte bureaus die zijn net zoveel ruimte hebben als een hoekbureau, maar deze nemen wel een stuk meer ruimte op in het kantoor. Misschien heb je helemaal geen grote ruimte tot jouw beschikking voor jouw kantoor inrichten, maar wil je wel een groot bureau, dan is een hoek bureau de ideale oplossing.

hoekbureau inspiratie

(Bron: Meubles Leandro)

Ruimte om een indeling te maken

Een hoekbureau bestaat in werkelijkheid uit twee zijdes, je kunt jouw hoekbureau dus ook in twee ruimtes verdelen. Zo is het handig om een ruimte te hebben voor jouw pc inclusief eventuele accessoires zoals een printer, en dan aan de andere kant een werkruimte te hebben. Hiernaast zou je dan nog een ladeblok of een opbergkast kwijt kunnen om spullen op te bergen die jij nodig hebt bij jouw werk of hobby.

hoekbureau mission zwart

Je kunt hem uitbreiden met accessoires

Voor hoekbureaus zijn er vaak verschillende accessoires beschikbaar om jouw bureau net dat extra’s te geven. Denk aan een monitorarm of bureauladen om hier nog meer spullen in kwijt te kunnen. Op die manier kun jij jouw hoekbureau zo ontwerpen dat hij perfect past bij jouw eisen.

Een voorbeeld van een leuk en populair hoekbureau is het Bureau Okido dat in 5 kleuren verkrijgbaar is. Tevens kan je de hoek zelf bepalen en zo verschillende opstellingen maken!

hoek bureau okido

Je kunt ook veel spullen onder het bureau kwijt

Een extra voordeel aan het feit dat het een groter bureau is, is natuurlijk dat je ook onder het bureau een stuk meer ruimte hebt. Zo zou je zelfs onder het bureau een kleine opbergkast kwijt kunnen of zelfs een kleine kantoorkast. Dit bespaart je natuurlijk ook weer ruimte in de rest van het kantoor, ruimte waar je dan bijvoorbeeld een relaxfauteuil kan neerzetten of een glazen bijzettafel om jouw kantoor net dat extra beetje flair te geven.

hoekbureak portimao

Hoe richt je het beste een kantoor met een hoekbureau in?

Wanneer je zeker weet dat je een hoekbureau gaat kiezen dan is het belangrijk om hier de rest van de inrichting ook op aan te passen, dus hiervoor heb ik nog enkele kleine tips.

Zoals ik al noemde heb je de optie om een monitorarm te laten installeren en dat zou ik je zeker aanraden om te doen, op die manier heb je jouw monitor namelijk op ooghoogte waardoor je niet naar beneden hoeft te kijken, wat meteen een stuk beter voor jouw nek en rug is.

hoekbureau scandinavisch

Een andere tip is om goed gebruik te maken van het hoekbureau in relatie tot opbergruimte. Je hebt veel ruimte onder het bureau en je zou zelfs een opbergkast op het bureau zelf kwijt kunnen. Door hier opbergruimte te creëren heb je ook weer meer ruimte over in de rest van het kantoor.

Zoals je ziet zitten er best een paar voordelen aan het kiezen voor een hoekbureau tijdens jouw kantoor inrichten. Je hebt meer werkruimte, meer opbergruimte en je kunt hem ook nog indelen zoals jij dat handig vindt. Om deze redenen zou ik het zeker als een optie om een hoekbureau op jouw kantoor te zetten, maar je hoeft natuurlijk niet meteen te beslissen. Neem vooral de tijd om naar verschillende opties te kijken en uiteindelijk de beste optie te kiezen voor jouw kantoor.

< Ga terug naar Wooninspiratie

Meer wooninspiratieblogs:

Avatar
Sander