Trendy met Aarde tinten

Net als je het hebt met mode heeft ook de interieurwereld elk jaar zijn eigen trends, en die van 2018 op het gebied van kleur is overduidelijk het gebruik van aardetinten. De kleur heartwood is zelfs uitgeroepen tot kleur van het jaar, een roze grijsachtige tint die perfect past bij deze aardetinten. De vraag is natuurlijk, hoe pas jij deze trend toe in jouw interieur zonder meteen alles te veranderen. Hiervoor heb ik enkele tips.

Koop één nieuw pronkstuk

Het voordeel aan een trend die bestaat uit aarde tinten is dat deze kleuren vrij neutraal zijn en dus eigenlijk overal wel bij passen. Je kunt dus gemakkelijk een nieuwe schoenenkast bijvoorbeeld in jouw oude slaapkamer interieur passen zonder teveel problemen. Dus als je toevallig toch nog een nieuw meubelstuk nodig hebt dan kan je deze in een aarde tint kopen, zo doe je toch weer met de trends. Stel dat je eindelijke een kapstok wil kopen, koop hem dan in een aarde tint, handig en mooi. Maar misschien heb je helemaal geen nieuw meubelstuk nodig, dan kan je altijd gewoon een nieuwe meubel kopen omdat het leuk is. Een nieuw bijzettafeltje bijvoorbeeld, die kan je altijd wel ergens kwijt.

aarde tinten

(Foto: Produsenten)

Nieuwe accessoires

Misschien wil je wel meerdere plekken in jouw huis waar de aardetinten terugkomen, maar dan wil je geen hele set aan nieuw meubilair kopen. Je kunt natuurlijk ook enkele kleine accessoires kopen in een aarde tint en deze door het huis verspreiden. In dit geval past het mooi bij deze trend om grof materiaal te laten zien, denk aan hout of metaal. Een voorbeeld van het gebruik van hout is door het kopen van teak meubelen, al valt dit meer in de categorie van een nieuw meubelstuk dan accessoires. Wat wel mooie accessoires zouden kunnen zijn is een nieuwe metalen vaas, een houten beeldje of een aardewerken schaal. Deze kun je bijna overal in het huis neerzetten om zo toch jouw interieur een beetje op te leuken.

teak meubelen

(Bron: HomeStory)

 

De kinderkamer

Wellicht heb je een nieuw kind op komst, of is jouw kind te oud geworden voor zijn huidige kamer. Dan moet het interieur worden aangepast, en hierbij kun je dan ook aarde tinten gebruiken. Houten kinderbedden in aardetinten kunnen er erg leuk uitzien, maar ook een houten buro of een opbergkast kunnen er goed uitzien in aarde tinten. Ze vormen een mooie neutrale basis voor het opnieuw inrichten van de kinderkamer.

aarde tinten kinderkamer

(Foto: Amy Bartlam)

Verf een muur

Zoals ik al noemde zijn de aarde tinten makkelijke kleuren die snel in een interieur passen. Het kan dus ook mooi zijn om een muurtje een likje verf te geven, in de nieuwe heartwood kleur bijvoorbeeld. Je kunt natuurlijk alleen maar de muur verven, maar je kunt ook nog een meubelstuk bij deze muur zetten zoals een relaxfauteuil, krukjes of een ronde salontafel.

Maak gebruik van beddengoed of kussens

In aarde tinten die grenzen aan oudroze of grijs kun je ook veel mooie kussens of beddengoed vinden. Dit kost bijna niks, en je haalt toch de nieuwe trend in huis. Zoiets kan een ruimte meteen een stuk gezelliger maken, zonder dat het veel moeite kost. Gooi bijvoorbeeld een oudroze sprei over de bank, en jouw huis is klaar voor 2018.

(Foto: IWantThat)

Tip: eetkamerstoelen in aarde tinten:

De aarde tinten zijn pas één deel van de interieurtrends die 2018 allemaal te bieden heeft, dus zorg er zeker voor dat jij op de hoogte blijft zodat jij jouw huis er altijd leuk uit kan laten zien. Veel trends kun je gemakkelijk toepassen in jouw huidige interieur zonder enorme veranderingen en zonder teveel geld uit te geven. Dat heb je in dit artikel wel gezien, je kunt al heel ver komen door simpelweg een paar nieuwe kussens aan te schaffen. Kijk dus zeker rond naar leuke ideeën die met deze trend te maken hebben, en let ook op de andere trends voor 2018. Het moet wel een mooi jaar voor jouw interieur worden.

interieurtrends

 

< Ga terug naar Wooninspiratie

Meer wooninspiratieblogs:

Avatar
Sander