Deze meubelen zijn op ambachtelijke wijze vervaardigd uit massief acaciahout en acaciafineer. Acacia is een bijzonder duurzame loofhoutsoort die sinds lange tijd gewaardeerd wordt in ons interieur. Vooral de fijne nerf, de vlamtekening en de wisselende kleurschakeringen geven het meubel een degelijke en warme uitstraling.

Het meubel heeft bovendien een handmatige bewerking ondergaan, zodat er een gebruikt uiterlijk is ontstaan. Kanten en hoeken zijn afgerond en de oppervlakten van het meubel zijn geschraapt, waardoor deze een sterk golvend en doorleefd effect hebben gekregen. Deze behandeling accentueert het unieke karakter van het meubel.

Productinformatie Accacia Hout

Je bent op zoek naar nieuwe meubels en je bent geintereseerd in meubels van acaciahout. Onze collectie bestaat uit verschillende houten salontafels, buffetkasten, dressoirs, tv-meubels, en bergkasten en wij vertellen je er hier graag alles over!

Eigenschappen van acaciahout

Het voor deze meubels gebruikte hout is een uniek natuurproduct dat in het land van herkomst, na zorgvuldige selectie, op ambachtelijke wijze is verwerkt. Het is, net als teak meubelen, uniek en karakteristiek in elk opzicht; geen enkel stuk hout is gelijk van vorm, structuur of kleur, zodat kleurschakeringen zelfs binnen één meubelstuk onvermijdelijk zijn.

Windbarsten, haarscheuren, oneffenheden en de aanwezigheid van grote en kleine noesten getuigen van jarenlange groei en oorspronkelijkheid. Door gebruik en door invloed van licht zullen nieuwe meubelen na verloop van tijd een lichtere en warmere kleur krijgen. Kleurverschillen onderling zijn daarom voor de hand liggend.

Uw meubel is voorzien van een hoogwaardige lakafwerking. Meubellak vormt de best mogelijke bescherming voor het hout. Behandeling van het hout met meubellak accentueert de nerfstructuur en geeft het meubel een rijkere uitstraling.

Onderhoud tips

Hout is een levend materiaal; het zet uit en krimpt onder invloed van de luchtvochtigheid, het zogenaamde ‘werken’ van hout. Belangrijk is daarom de luchtvochtigheidsgraad in de woning.

De ideale luchtvochtigheid schommelt tussen 40% en 60%. Bij een hogere of lagere luchtvochtigheid zullen de meubelen gaan scheuren. Met name in de wintermaanden kan de luchtvochtigheid sterk dalen als gevolg van het verwarmen van uw woning. Probeer de luchtvochtigheid daarom altijd op pijl te houden, b.v. door waterreservoirs aan de cv- radiatoren te hangen.

 • Om onnodig grote druk op de verbindingen te voorkomen, raden we u aan de meubelen vlak te plaatsen
 • De meubelen kunnen het beste niet direct bij een warmtebron of in direct zonlicht geplaatst worden.
 • We raden u aan de meubelen niet in de directe omgeving van een airconditioning-unit te plaatsen.
 • Wanneer u de meubelen wilt verplaatsen, kunt u ze het beste eerst leegmaken en daarna optillen. Verslepen van meubelen kan schade veroorzaken aan de meubelen
  en de vloer.
 • Onder pannen, bekers, koffiepotten, etc., raden we u aan onderzetters te gebruiken.
 • Indien er vloeistof gemorst wordt, deze zo snel mogelijk afnemen met een droge doek of tissue totdat het oppervlak droog is.
 • Wij raden u aan eventuele decoratie vooral het eerste jaar regelmatig te verschuiven om plaatselijke verkleuring te voorkomen.
 • Bij het schrijven kan het beste een onderlegger gebruikt worden om de oppervlakte tegen indrukken te beschermen.
 • Om eventuele beschadigingen aan vloeren te voorkomen, raden wij u aan de onderzijden van de poten te voorzien van vilt of kunststof dopjes. (zie ook bij verzorgingsproducten)

Het kan voorkomen dat de karakteristieke geur van het hout nog enige tijd op te merken is. Doorgaans is deze geur na één à twee weken verdwenen. Door extra te ventileren is dit proces te versnellen.

Volledigheidshalve willen we nog vertellen dat onze meubelen ontworpen, ontwikkeld en getest zijn op inpandig gebruik. De meubelen zijn niet geschikt voor commercieel gebruik. Bij gebruik in de buitenlucht vervalt iedere aanspraak op garantie.

Specifieke aanbevelingen bij tafels

We raden u aan vergrootbare eettafels, vooral de eerste tijd, in vergrote toestand te laten staan om ongelijke verkleuring van de verschillende blad delen te voorkomen.

Onder invloed van de luchtvochtigheid kan het voorkomen dat uw tafelblad in de breedte uitzet of krimpt. Het tafelblad kan dan uitsteken of terugvallen ten opzichte van de tafelpoten). Dit is een natuurlijk verschijnsel en doet niets af aan de constructieve stevigheid van het meubel.

Specifieke aanbevelingen bij kasten

Wanneer de kastdeuren voorzien zijn van ‘magneetsnappers’, kunnen deze meestal versteld worden om het openen van de deuren te vergemakkelijken.