Bij huisenthuis.nl vind je de juiste badkamerkast voor jouw huis. Een badkamer is een heel persoonlijk onderdeel van je huis, al was het maar omdat je er je dag begint en jezelf verzorgt. Daarom is het fijn om er wat mooie meubelen te hebben die je badkamer een fijne uitstraling geven en waarin je tevens al je verzorgingsspullen mooi in kan opbergen. Zo begin je georganiseerd, opgeruimd en energiek aan een mooie dag! Bekijk ook eens onze onderkasten, spiegelelementen, badkamerwandrekken, wastafelkasten en complete badkamers.

Kies je eigen Badkamerkast
Je vindt bij huisenthuis.nl een uitgebreide collectie badkamerkasten voor elke bad- of doucheruimte. Strak vormgegeven, maar altijd met een eigen karakter.

Een aantal kasten maakt deel uit van een serie, met bijvoorbeeld onderkasten, spiegelelementen en wandrekken. Je kunt dan meerdere elementen combineren, voor een mooie eenheid.
Het begin van je dag
Een badkamer is een hele persoonlijke ruimte voor iedereen. Natuurlijk omdat je er je dag begint, maar ook omdat je er douchet en jezelf verzorgt. Daarom is het mooi als dit een plek is waar je je thuis voelt en waar je mooie meubels hebt om je spampoos, cremes en nagellak in op te bergen. In een opgeruimde badkamer voel je je fijner en begin je opgeruimder en energieker aan je dag.

Iedereen wil toch een opgeruimd huis hebben. Door een stapel handdoeken op te bergen in een hangkast, of door een voorraad verzorgingspullen op te bergen in een wastafel onderkast krijgt je badkamer veel meer rust. Je houdt tevens ook meer ruimte over voor andere leuke badkamer spullen die je badkamer nog meer charme geven. Denk aan leuke accessoires zoals zeepjes en geurstokjes.
Badkamerkast kopen
Bedenk eens hoe het ideale begin van je dag er uit ziet. Je springt uit je bed, uiteraard uitgeslapen en met het goede been omdat je net voor het afgaan van je wekker uit jezelf al bent wakker geworden. Je leest de krant op je tablet en maakt een lekker ontbijtje voor jezelf, van al die lekekre dingen die je die dag ervoor uit de supermarkt hebt meegenomen. Uiteindelijk ga je richting je badkamer om een lekkere frisse douche te pakken. Een verse zachte handdoek ligt opgeborgen in een hoge hangkast, waar tevens je voorraad toiletartikelen staat. Voordat je je tanden poetst doe je die mooie spiegelkast boven je wastafel open om je tandpasta en tandenborstel te pakken. Je weet dat in de lades onderin je wastafelkast je fohn en je stijltang ligt, zoals al je badkamer spullen mooi opgeborgen liggen. Goedgemutst en opgewekt begin je aan de rest van je dag.
Beschikbare ruimte
De afmeting van je badkamer is bepalend voor je keuze. Een te kleine badkamerkast is onpraktisch, maar hij mag ook niet in de weg staan.

Hoeveel ruimte heb je tot je beschikking? Meet nauwkeurig de plek op waar je de kast wilt hebben. Als je twijfelt hoe het zal uitpakken, probeer dan de kast die je op het oog hebt, na te bootsen. Bijvoorbeeld met behulp van kartonnen dozen.

Als je ruimte wilt besparen, is het misschien slim om kast en spiegel te integreren. En een spiegel werkt nog optisch verruimend ook. Net als wit badkamermeubilair.

In het assortiment vind je ook platte, draaibare kasten (type Bomarzo en Bellano). Een handige oplossing voor zeer kleine badkamers. Kan eventueel zelfs een plek krijgen op de overloop.
Hangend of op poten
Een kast die aan de wand gehangen kan worden, is bijzonder praktisch bij het schoonmaken van de bad- of doucheruimte. Maar let wel op of de wand hiervoor geschikt is. En anders zijn er ook mooie meubellijnen met kasten op watervaste poten.
Dicht of open
Wil je een afgesloten kast, of vind je het prettig om bijvoorbeeld handdoeken in een open schap voor het grijpen te hebben? Heb je mooie accessoires die je niet achter een dichte deur wilt stoppen? Dan is een glazen deur een optie. Eventueel zelfs met verlichting.

Bedenk goed wat voor kast geschikt is voor jouw badkamer, zoals een hoge hangkast. Deze zien we vaak bij gezinnen bij wie meerdere mensen gebruiken maken van dezelfde badkamer, om alle spullen van het hele gezin in op te bergen. Ben je alleen, of heb je gewoon een iets kleinere badkamer, dan is ook half hoge badkamerhangkast vaak ook voldoende.
Stijlen en kleuren
Materiaal- en kleurkeuze zijn heel persoonlijk. Maar huisenthuis.nl heeft ook op dat punt alle mogelijkheden. Van antraciet metallic tot combinaties van witte hoogglans en notenhouten melamine. Met stijlvolle grepen en geraffineerde  details, zoals afgeronde fronten.

Je badkamer zal nooit meer hetzelfde zijn. Mooi toch?