5 Kinderkamer ideeën waar een kind blij van wordt

Als ouder ben je vaak net zo betrokken bij hoe de kinderkamer eruitziet als de kinderen, en wanneer de kinderen nog jong zijn ben je waarschijnlijk nog meer betrokken. Toch kan je niet de gedachten van jouw kind lezen, terwijl je wel een kamer wilt maken die ook zij leuk vinden. Om je dus een beetje op weg te helpen heb ik 5 ideeën op een rijtje gezet voor de kinderkamer.

Het stapelbed of de hoogslaper

Wanneer je kinderbedden gaat uitzoeken ben je misschien al snel geneigd om een laag eenpersoonsbed te nemen, maar jouw kind is wellicht een stuk blijer met een stapelbed of een hoogslaper. Veel kinderen vinden het leuk om hoog te mogen slapen. Hier komt nog bij dat deze kinderbedden ook heel praktisch zijn. Met een stapelbed heb je altijd plek voor een logé en een hoogslaper heeft eronder vaak ruimte voor een bureau bijvoorbeeld of een opbergkast desnoods.

hoogslaper

Een decoratief bed

Natuurlijk hoeft een kinderbed niet alleen maar praktisch te zijn, je kan er ook best iets leuks van maken. Voor veel kinderen is het leuk om een autobed of een brandweerbed te hebben. s’Avonds is dit een fijne plek om te slapen en overdag is het de ideale speelplek. Zelfs een piratenbed of een kinderbed huisje kun je nog kiezen. Vooral als je een peuterbed moet kiezen zijn dit leuke ideeën. Als je jouw kind helemaal blij wilt maken dan kun je het interieur van de kamer aanpassen om dit bed. Maak van enkel een brandweerbed een brandweerkamer met rode accenten en een decoratieve brandweerwagen bijvoorbeeld.

piraten bed Francis

Maak ruimte voor creativiteit

Veel kinderen kunnen tegenwoordig, door de over aanwezigheid van technologie, hun creativiteit nergens meer kwijt. Deze mogelijkheid kun je op verschillende manieren creëren. Verf bijvoorbeeld een muur met krijtbordverf zodat jouw kind hier zonder grenzen op los kan tekenen en schrijven. Voor een ouder kind kun je een polaroidcamera cadeau doen en een muur vrijmaken om al deze polaroids op te hangen.

kinderkamer ideeen

en nog meer kinderkamer ideeen

Ga voor zachte kleuren met een of twee accentkleuren

Vooral voor jonge kinderen wil je niet dat de kleuren te druk zijn, hierdoor kunnen ze onrustig worden en lukt het ze wellicht niet meer om goed te slapen. Sommige kinderen willen misschien wel een kamer die volledig uit pastelkleuren bestaat, dat kan natuurlijk ook, maar het kan mooi zijn om één accentkleur te kiezen. Zo zou je een volledig witte kamer kunnen hebben met een geel vloerkleed of twee gele poefjes. Dit oogt rustig maar houdt het ook erg vrolijk.

meer kinderkamer ideeen

Vorig jaar schreven we al een blog over pastelkleuren, die is leuk om nog eens terug te lezen!

Voor oudere kinderen, neem wellicht een 2 persoons bed

Een wens van veel jongeren is een tweepersoonsbed of een twijfelaar te hebben, omdat ze meer ruimte willen, ze vrienden willen laten blijven slapen of wellicht omdat ze hun eerste relatie hebben. Wanneer dit past in de kamer kan het een droom van jouw zoon of dochter zijn die uitkomt. En als je dat al hebt, maar je wilt de kamer nog meer volwassen maken voor jouw kind, dan kan een glazen bijzettafel of een relaxfauteuil wonderen doen om de kamer een echte volwassenen vibe te geven. Kleine kinderen worden groot en zij zullen het erg waarderen wanneer jij dit als ouder inziet en hierop inspeelt door hen de kamer te geven die past bij hun leeftijd.

twijfelaar bed

 

Natuurlijk zijn er naast deze 5 ideeën nog ideeën genoeg om een kinderkamer mee op te leuken, zo hebben we het nog niet eens over kledingkasten voor kinderen of over een ladenkast voor opberging gehad. Maar met deze ideeën zou je toch al een heel eind moeten komen. Vergeet ook niet dat het erg belangrijk is om met jouw kinderen te praten over wat zij willen, niemand weet dit namelijk beter dan zijzelf. Zo zou het moeten lukken om de ideale kinderkamer, op elk budget, voor jouw kinderen te maken. Je moet er inderdaad wat moeite en tijd instoppen, maar dit zal het allemaal waard zijn.

< Ga terug naar Wooninspiratie

Meer wooninspiratieblogs:

 

Avatar
Sander