Ga je verhuizen? Dan ga je een spannende tijd tegemoet. Het is algemeen bekend dat verhuizen vaak een ingrijpende gebeurtenis is in je leven dat met de nodige stress gepaard gaat. Wel of geen verhuisstress, wij hebben hier 5 tips voor je op een rij gezet die hopelijk het verhuizen voor jullie een beetje gemakkelijk en aangenamer maakt.

Meten is weten

Verhuizen is vooruitdenken. Niet alleen de meest voor de hand liggende taken als het regelen van vervoer, het oversluiten van gas/water/licht of het wijzigen van adressen zijn belangrijk, denk er ook aan wat de afmetingen van je nieuwe woning zijn. Dit is belangrijk als je gaat bedenken welke meubeles je mee gaat nemen. En als je nieuwe meubels koopt, is het handig om tijdens het shoppen te weten wat er in je nieuwe woning past. Teken daarom een plattegrondje van alle vertrekken en kies daarna je nieuwe meubels uit.

Zuinig op je spullen

Daar waar je zuinig op bent, moet je ze ook met zorg verplaatsen. Tijdens een verhuizing zijn je spullen kwetsbaar, dus neem rustig de tijd door waar nodig je meubelen te demonteren. Met de aanschaf van bubbelplastic, inpakfolie en verhuisdekens voorkom je tranen wanneer er een kras om die mooie kast of salontafel komt. Zelfs al verhuis je naar een kilometer verder op en is het maar voor even, je wilt graag dat alles heel aankomt.

blog-verhuistips-2

 

Oversluiten van abonnementen, adressen wijzigen

Trots plaatsgenomen in je nieuwe woning heb je er toch weinig aan als je er geen contact met de buitenwereld hebt. Daarom; probeer met alle providers en andere diensten die je afneemt te regelen dat je op je verhuisdag alles kan oversluiten. Als je daar op tijd mee begint, is dat vaak goed te doen.

blog-verhuistips

Bezorgdatum nieuwe meubels op verhuisdag

Niets is meer zonde dan intrek te nemen op je nieuwe plek en dan nog te wachten op je nieuwe spullen. Ook hierbij geldt; als je maar op tijd genoeg gaat shoppen, zijn de leveranciers nog flexibel met het inplannen van de bezorging.

Opslag en transport

Misschien wel het allerbelangrijkste bij een verhuizing is het transport. En dat is op veel manieren te regelen. Van het uitbesteden van je volledige verhuizing met vrachtwagen en opslag, tot het zelf huren van een busje en heen en weer rijden. Of deze nieuwe oplossing: Waarbij de opslagruimte naar je toe wordt gebracht en in één keer meegenomen wordt om op te slaan. Heb je het weer nodig, dan laadt je het op je nieuwe adres ook maar één keer uit.

blog-pickupbox-2

blog-pickupbox

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Pickupbox.nl

< Ga terug naar Wooninspiratie

Meer wooninspiratieblogs:

Avatar
Sander