Het dressoir is helemaal terug in de woninginrichting. En terecht, want het is gewoon een prachtig meubelstuk. Het klassieke dressoir is laag en breed, en bestaat uit een handige combinatie van laatjes en kastjes. De nieuwere ontwerpen gaan nog steeds uit van dat basismodel, met soms een verrassende variant. Maar je kunt er altijd veel in opbergen, én je kunt het gebruiken voor het etaleren van je favoriete accessoires. In plaats van een dressoir kan je natuurlijk een virinekast overwegen, een TV-meubel, wandrek, ladekasten, bergkast, buffetkast en boekenkast of anders een prachtstuk uit onze volledige collectie kasten.

Dressoirs
Het dressoir is helemaal terug in de woninginrichting. En terecht, want het is gewoon een prachtig meubelstuk. Het klassieke dressoir is laag en breed, en bestaat uit een handige combinatie van laatjes en kastjes. De nieuwere ontwerpen gaan nog steeds uit van dat basismodel, met soms een verrassende variant. Maar je kunt er altijd veel in opbergen, én je kunt het gebruiken voor het etaleren van je favoriete accessoires.
Dressette
Een dressette is het ‘kleine zusje’ van het dressoir. Wat smaller en hoger, maar met dezelfde prettige eigenschappen. Een fijn meubelstuk om tegen een niet te brede wand te plaatsen, daar waar een dressoir net niet kan staan.
Verschillende stijlen dressoirs
De meeste kastenprogramma’s van huisenthuis.nl bevatten een dressoir of dressette. De stijl waar jij van houdt, zal daar zeker bij zijn. Strak (wit) design, robuust onbewerkt hout, landelijk en retro, je vindt het hier allemaal. En wil je combinaties maken met andere kasten, dan kan dat natuurlijk. Hieronder een aantal bijzondere lijnen.
Dressoirs van glas
Voor de liefhebber van glas in modern meubilair zijn er opvallende opties. Barcelona combineert een wit uiterlijk met glas en verkleurende led-verlichting, wat de kast nog meer power geeft. Bij Dresden wordt bruin veiligheidsglas gebruikt voor de fronten én het bovenblad, met zijwanden in licht eiken. Een strakke kast, maar met een zachte look & feel. Het witte designdressoir Harsberg heeft zwarte glazen deuren voor een mooi contrast.
Houten Dressoirs
Hout blijft geweldig materiaal voor meubilair. Let maar eens op de prachtige structuren van Phantom en Bandung. Je haalt gewoon de natuur in huis. En wat te denken van de mooie vormgeving van Waarland en Mileto? Dressoirs van pure klasse.