Tips voor de inrichting van je hal

Terwijl de hal het eerste is dat je ziet als je een huis binnenkomt, is het vaak een ‘vergeten’ plek. Er hangt een kapstok, daaronder worden bij binnenkomst de schoenen uitgetrapt, maar van een eenheid met de rest van het interieur is geen sprake. Tijd om daar verandering in te brengen. Huisenthuis.nl heeft een paar ideeën verzameld om de hal een oppepper te geven. Jij wilt toch ook dat jouw bezoekers bij binnenkomst hun ogen uitkijken?

blog-halmeubelen-2

(Bron: bobedre.dk)

Praktisch en stijlvol

Natuurlijk, een hal moet praktisch zijn. Je moet er je schoenen, je jas en misschien wel een paraplu kwijt kunnen, dus bijvoorkeur maak je plaats voor een schoenenkast en een houten kapstok aan de muur. Maar dat betekent toch niet dat het niet stijlvol hoeft te zijn? Doe ideeën op voor een mooie hangconstructie of kies voor eenvoudige, maar smaakvolle haakjes om al je jassen, sjaals en mutsen aan op te hangen.

blog-halmeubelen-3

(Bron: turbulences-deco.fr)

Integreren in je interieur

Maak de hal onderdeel van je interieur. Creëer een gezellig hoekje met een stapel tijdschriften, een halbankje, plant of wat mooie accessoires. Voor je het weet, wordt zelfs de hal een plek waar je graag wilt zitten.

blog-halmeubelen-1

(Bron: Paper & Stitch)

blog-halmeubelen-4

(Bron: Oraclefox.com)

Keep it simple

Uiteraard krijgt je kapstok een belangrijke plek in je hal. Let goed op welke stijl je voor ogen hebt bij het inrichten van je hal en de keuze van je kapstok.

Keep it simple. In de meeste huizen is de hal maar een kleine ruimte. Houd het daarom vooral simpel en pak niet teveel uit. Kies voor een halbankje of een stoel en eventueel wat losse accessoires, maar houd het daarbij. Als je de luxe van een ruime hal hebt, heb je natuurlijk wat meer vrijheid, maar zeker in een kleine ruimte geldt: less is more.
blog-halmeubelen-5

(Bron: Interieurdesign.nu)

blog-halmeubelen-6

(Bron: Ikea.se)

< Ga terug naar Wooninspiratie

Meer wooninspiratieblogs:

Sanne
Sanne