Halmeubelen

Bij huisenthuis.nl vind je alles op het gebied van meubilair om je hal of gang aan te kleden. Van kapstokken en garderobekasten tot schoenenkasten, en van bankjes tot kledinghangers.

Eerst inventariseren

Belangrijke vragen bij de keuze voor halmeubelen zijn: wat heb je nodig en wat kun je kwijt?

Begin dus met goed rondkijken in je huis, en inventariseer hoeveel wand- en vloerruimte je kunt benutten. Een flinke garderobekast is misschien wel erg handig, maar je moet er ook niet tegenaan lopen.

Veel of weinig ruimte

Ben je verwend met een grote halruimte, neem dan ook robuust meubilair. Het geeft je hal allure.

Is je gang juist erg klein, zoek dan naar smalle en ondiepe meubelen en accessoires die optimaal gebruik maken van de hoogte van de ruimte. Hou je ook zoveel mogelijk aan één stijl. Maak er geen rommeltje van kleuren en materialen van.

In de webwinkel vind je kapstokken in alle soorten en maten. Bedenk wat handig is in jouw situatie. Een kapstok waar je de jassen op een rij kleerhangers kwijt kunt, is heel overzichtelijk, maar neemt wel ruimte in. Haken zijn juist weer ruimtewinners, maar kunnen een rommeliger beeld geven. Op een kapstok met hoedenplank kun je nog wat extra spullen kwijt, zoals mutsen en handschoenen.

Denk ook aan een plek voor kinderjassen. Als je met verschillende hoogtes werkt, heb je hiervoor niet perse een extra wand nodig.

Ruimtelijk effect

Spiegels zijn altijd mooie accessoires, en zeker als je een ruimte optisch wilt vergroten. Maar hang hem dan wel zo op dat je niet je volle kapstok weerspiegelt. Dát verdubbelende effect wil je nou net niet bereiken. Sommige kasten zijn al voorzien van een spiegel. Dat zijn twee vliegen in één klap.

Schoenen- en halkasten zijn ideaal om rondslingerende kledingstukken, tassen en schoeisel bij elkaar te houden. Een goede keuze als je er plaats voor hebt!