Hermes Leder

Hermes leder is een rundledersoort die veelvuldig gebruikt wordt voor bekleding van stoelen en zitmeubelen. Het is een kwalitatief goede leersoort die gemaakt wordt uit huiden van ong. 4,5 m2 met een dikte van 0,9 mm.

Deze huid is gecorrigeerd en vervolgens voorzien van een grove print zodat schrammen en insectenbeten zo goed als onzichtbaar zijn. Het heeft een mooie, uitstraling.

Hermes leder is een gedekverfde leersoort. Dat wil zeggen dat dit leder meestal wordt gekleurd door onderdompeling waarna er een leder-verflaag opgespoten wordt. Deze verflaag beschermt het leder voor diverse inwerkingen van buiten af zoals morsen van vloeistoffen, eten etc.

 

Onderhoudstips voor Hermes Leder:

Alle gemorste vloeistoffen of etensresten wegdoen met een licht-vochtige doek. Bij het achterblijven van sporen eventueel uitsluitend schoonmaken met een alkali-vrije zeep en geen bijtende of schurende middelen gebruiken.

Wij raden je aan om bij aankoop van een Hermes lederen meubel dan ook altijd ons Royal Leather Care pakket bij aankoop aan te schaffen zodat je langer plezier aan je mooie meubelen kunt beleven. (per 2 stoelen 1 pakket)

 

Tips:

  • Gebruik altijd dezelfde, lederen zeem en een zachte doek voor je meubelen, zodat vuil en resten van eerder gebruikte reinigingsmiddelen de reiniging niet nadelig kunnen beïnvloeden.
  • Bescherm leer altijd tegen fel zonlicht. Leer verkleurt door zonlicht zoals nagenoeg alle materialen. Zonlicht tast bovendien de weekmaker in het gedekverfd leer aan, wat barstjes in de laklaag kan veroorzaken.
  • Hou de vochtigheidsgraad van de kamer op ongeveer 60%.
  • Stof het Hermes leder regelmatig af met een zachte, niet pluizende doek. Bijvoorbeeld een schoon microvezeldoekje.
  • Pas op met jeans-kleding. Spijkerstof kan afgeven en is bovendien harder dan de bovenlaag van het leer. Hierdoor krijgt je versnelde slijtage van het oppervlak.