Landelijk wonen

De geur van vers gemaaid gras, een uitgestrekt bos zover je kijkt en kippen die rustig op het erf scharrelen. Landelijk wonen roept bij menig persoon warme gedachtes op. Een huis dat ingericht is in landelijke stijl is ook in de stad de perfecte toevoeging voor elk interieur. Het zet direct een romantische sfeer neer waarin nieuw en oud hand in hand gaan.

Klassiek romantisch

De landelijke stijl kenmerkt zich door wit geverfde meubels waarin de houtnerf nog steeds goed zichtbaar is. Vaak is het meubilair afgemaakt met een houten plaat en een mooie plint. De robuuste meubels maken van elk huis een thuis.

 

Idylle Bekijk de serie!

Idylle meubels

Idyllisch betekent ‘aantrekkelijk door eenvoud’ en dat is perfect van toepassing op de Idylle meubels. Dit meubilair is een typisch voorbeeld van de geliefde landelijke stijl. De kasten, tafels en tafels zijn allen voorzien van pootjes in gebroken wit, afgemaakt met een houten blad. De keerbare lades zijn aan de ene kant uitgevoerd in hout, aan de andere kant in kunstig gevlochten riet. De ingefreesde groeven geven de meubels een ultiem landelijke look.

Natuurlijke accenten in landelijke stijl

Geef jouw interieur een landelijk wonen stijl mee door te spelen met accessoires. Natuurlijke materialen als linnen, katoen of riet passen perfect in het warme karakter van deze woonstijl. Wissel af met wat de natuur je te bieden heeft. In de lente kan dit een mooi veldboeketje zijn, in de herfst geven een paar pompoenen direct sfeer.

Combineer oud met nieuw

Die ouden kolenkit van jouw opa of dat verweerde emaillen vergiet passen perfect in een landelijke inrichting. Zet pareltjes uit het verleden niet op zolder, maar integreer in jouw huidige interieur. De houten kast in jouw woonkamer is de perfecte plek om die ouderwetse camera tentoon te stellen.

De stromingen

Landelijk wonen kent twee verschillende stromingen. We hebben de klassieke Britse stijl waarin veel ruimte is voor accessoires en tierelantijntjes. Daarnaast bestaat er ook nog een modern landelijke stijl waarin het motto ‘less is more’ is. Hier worden de versieringen achterwege gelaten en ligt het accent op strakke lijnen en veel houttonen.

Rust en ruimte

De landelijke stijl is het ultieme voorbeeld van ontwerp dat gericht is op een relaxmomentje. Zie je jezelf al met een wijntje aan de robuuste keukentafel zitten na een dag hard werken? Grappig detail: De witte kleur van de meubels ontstond in eerste instantie als noodgreep: boeren smeerden kalk op hun huizen en meubilair om houtrot tegen te gaan. Inmiddels is het uitgegroeid tot een van de meest bekende kenmerken van deze romantische stijl.