Polyether Matrassen

Een polyethermatras is gemaakt van polyurethaanschuim: ofwel schuim met lucht. De verhouding tussen schuim en lucht wordt aangegeven door middel van 'soortelijk gewicht' (SG). Polyurethaanschuim met bijvoorbeeld SG30 weegt 30kg per kubieke meter.
Deze soort heeft als voordeel dat ze goedkoop zijn, vocht doorlatend zijn en ze gaan lang mee. Daar tegen over staat dat er kuilvorming op kan treden en dat het corrigerende vermogen niet erg groot is.

Pocketvering matrassen

Een pocketveringsmatras bestaat uit metalen veren verpakt zijn in aparte pocketzakjes. Het aantal veren bepaalt de veerkrachtigheid en de manier waarop het zicht aanpast aan uw lichaamsvorm. Soms zijn de veren onderverdeeld in diverse zones, de zogenaamde 'comfortzones'.

Boven en onder de veren zit polyetherschuim ofwel het afdekschuim. Dit schuim, wat net als bij een polyether matras kan variëren in dichtheid, zorgt voor het ligcomfort en zorgt ervoor dat het gewicht gelijkmatig wordt verdeeld.

Gezondheidsmatrassen

Een gezondheidsmatras is een pocketveringmatras die boven en onder zijn afgedekt met een laag traagschuim. Dit schuim dat ontwikkeld is door de NASA, neemt door de lichaamswarmte volledig de vorm van het lichaam aan waardoor de spieren en bloedvaten maximaal ontlast worden.

Deze kenmerken geven een goede doorbloeding aan het lichaam en uiterst ontspannen spieren zodat u optimaal fit aan de volgende dag kunt beginnen. Ideaal dus voor mensen met spier- en rugklachten.

Latex matras

De grondstoffen voor de latexmatras komen uit rubberbomen die te vinden zijn op grote plantages in zuid-Amerika. Door het 'opkloppen' van de latex komen er miljoenen luchtbelletjes in te zitten die er vervolgens voor zorgen dat je een onbezorgde nachtrust tegemoet gaat.

Door de combinatie van natuur latex en synthetische latex staat hij bekend om een uitstekend aanpassingsvermogen en een warm ligcomfort. Een latexmatras heeft een constante luchtcirculatie door de opencelstructuur van het latex en de oppervlakteprofilering.

Koudschuim matrassen

huisenthuis.nl laat zijn koudschuimmatrassen maken in de beste merkfabrieken onder eigen merk. Zo krijg je bij huisenthuis.nl het allerbeste slaapcomfort tegen de laagste prijs. Zo doe je met die lage prijzen van huisenthuis.nl ook nog heel veel voordeel. Dat is wonen op jouw manier!