Natuurlijke materialen saai? Echt niet!

‘Buiten naar binnen halen’, ‘groen in huis halen’… Binnen en buiten samenbrengen is populair en de termen om deze trend aan te duiden, vliegen ons om de oren. En stiekem genieten we er intens van. Want houden we niet allemaal van de materialen die de natuur heeft voortgebracht?

Denk aan steen, hout, bamboe, maar ook marmer, beton, wol en katoen. Het is moeilijk om een vinger te leggen op wat ons er nu precies in aantrekt, maar de structuren en kleuren spelen zeker een grote rol.

Rustige basis vol mogelijkheden

Met natuurlijke materialen creëer je een rustige sfeer in je interieur. En met rustig bedoelen we niet saai, want kijk maar eens naar buiten: vind je de natuur saai? Precies! Zelfs als liefhebber van fellere kleuren kun je met natuurlijke tinten jouw droominterieur vormgeven. Een rustige basis is namelijk heel geschikt om aan te vullen met kleurrijke accessoires.

En behalve dat je met natuurlijke materialen kiest voor een rustige basis vol mogelijkheden, help je ook het milieu een handje mee. Veel natuurlijke materialen zijn namelijk vaak duurzaam en beter voor het milieu.

blog-natuurlijke-materialen-interieur

Favoriet nummer één: hout

Ons rijtje met favorieten op het gebied van natuurlijke materialen en kleuren is te lang om op te noemen, maar we willen graag een paar uitblinkers met je delen. Op nummer één: hout. Hout is namelijk overal toepasbaar. En als we zeggen ‘overal’, dan bedoelen we ook echt overal. Op de vloer, aan de wand, maar ook als meubel of accessoire. Je kunt het zelfs gebruiken in de badkamer!

Onbehandeld geeft het die pure look, maar ook afgewerkt met een olie, lak of zelfs verf is hout onweerstaanbaar.

Bij huisenthuis.nl hebben we een brede collectie eetkamertafels, waaronder ook tafels met rustieke bovenbladen.
blog-houten-rustieke-tafel

Bakstenen muur

Een andere favoriet is de bakstenen muur. Een originele, bakstenen muur in je woning is wat ons betreft een lot uit de loterij. Denk eens goed na voordat je besluit deze muur te stucken of met een ander materiaal te bekleden.

blog-bakstenen-muur

Zeker als je houdt van industriële, robuuste elementen is baksteen dé eyecatcher in jouw interieur. Helaas hebben we niet allemaal het geluk zo’n muur tegen te komen. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven om zelf een bakstenen look te creëren die bijna niet van echt te onderscheiden is.

Natuurlijke accessoires

Behalve met de basiselementen, zoals muur- en vloerbekleding, kun je ook met accessoires een natuurlijke look creëren. Marmer is momenteel een populair materiaal en vind je terug in onder andere vazen, snijplanken en diverse andere decoratie items.

Natuurlijke materialen in je huis

Erg leuk vinden wij dit interieur van VT-wonen: ze schreven ook een blog over het gebruik van planten in je interieur.

blog-natuurlijke-materialen-gewi-in-huis

En vergeet ook vooral de natuurlijke materialen wol en katoen niet, waarmee je je gang kunt gaan tijdens de zoektocht naar bijvoorbeeld warme plaids voor op de bank.

Zoals je ziet, zijn de mogelijkheden met natuurlijke materialen heel divers. Met verrassende elementen, zoals baksteen, geef je je interieur bovendien een stoere twist. En het grote voordeel van natuurlijke materialen? De kleuren zijn allemaal met elkaar te combineren!

< Ga terug naar Wooninspiratie

Meer wooninspiratieblogs:

Sanne
Sanne