Less is more bij Scandinavisch wonen. De stijl kenmerkt zich door eenvoud, rust, minimalisme en functionaliteit. De basis voor inrichtingen in de Scandinavische stijl rust op neutrale kleuren. Witte muren en vloeren worden gecombineerd met koele kleuren en grijstinten. Die lichte kleuren zijn niet alleen mooi, maar ook functioneel. In landen als Noorwegen en Finland is het daglicht schaars in de winter. De lichte kleuren zorgen dat de zonnestralen optimaal benut worden. Heb je weinig lichtinval? Zorg dan voor spiegels op slimme plaatsen.

Blans serie

De meubelserie Blans is door de schuine poten een typisch Scandinavisch design met een knipoog naar de iconische jaren 50. De massief eikenhouten details onderbreken de witte kleur van de mat witte kasten op een mooie manier. De serie Blans belichaamt op deze manier het Scandinvisch wonen in al zijn perfectie. Een aantal van deze kasten zijn ook in mat zwart verkrijgbaar. Meer weten? Bekijk de hele serie Blans.

Forlev kasten

De serie Forlev is verkrijgbaar in twee varianten: als dressoir en als ladenkast. Beiden zijn verkrijgbaar in 3 kleuren en hebben een subtiel onderstel gemaakt van eikenhout. Ook in dit Scandinavisch design zie je de typische schuine pootjes terug.

Fjelstrup meubel serie

De serie Fjelstrup is een typisch Scandinavisch wonen serie die zich karateriseert door strakke lijnen, en een klassieke eiken/mat-wit combinatie. De poten zijn recht, en de deuren en laden op de kasten zijn greeploos. Hierdoor ziet deze serie er net weer wat strakker uit dan bijvoorbeeld de Blans serie.

Functionele vormgeving

Scandinavische meubels hebben een simplistische recht-toe-recht-aan vormgeving. Denk aan een eenvoudig design met strakke lijnen. In noordelijke interieurs zal je niet snel franjes of nutteloze versieringen vinden op het meubilair. Functionaliteit is van groot belang. Een stoel moet er niet alleen goed uitzien, maar ook nog eens lekker zitten. Het is niet voor niets dat Scandinavisch slapen synoniem is voor comfort en kwaliteit.

Alaska meubels

Functionaliteit en comfort staan voorop bij Scandinavisch design. De stijl is sober en rustig maar alles behalve saai. Alaska meubels zijn een typisch voorbeeld van deze stroming. Voor een stoer effect ga je voor een kast in hoogglans wit. Behoefte aan wat kleur in jouw strakke, witte interieur? Kijk dan eens naar de zachte pasteltinten.

Gemakkelijk variëren

Een Scandinavische inrichting gaat nooit vervelen. De weinig accessoires trekken de aandacht volledig naar zich toe. Mis je toch wat kleur? Meestal wordt het wit aangevuld met pasteltinten, maar soms ook met felle kleuren. Wees daar echter niet te scheutig mee om de rust in huis te bewaren. Er wordt veel gebruik gemaakt van strakke en geometrische patronen om de sobere stijl net wat extra’s te geven. Varieer met accessoires om jouw Scandinavische inrichting gemakkelijk een hele nieuwe look te geven.

Een natuurlijke sfeer

De liefde voor de natuur komt in elke Scandinavische inrichting terug. De interieurs worden gekenmerkt door meubels met licht hout en bijna elk Scandinavisch huis is voorzien van een houten vloer. Veel accessoires zijn uitgevoerd robuuste materialen zoals marmer of brons. Creëer een contrast met de strakke lijnen en het sobere meubilair door warme materialen toe te voegen zoals dierenhuiden of wollen plaids.

Haal de natuur in huis

Bij onze noorderburen is natuur in overvloed, het is dan ook niet verwonderlijk dat Scandinavische wonen van veel natuurlijke materialen zoals licht hout of marmer gebruikt. Dat zien we onder meer terug in de typerende eikenhouten pootjes van de Alaska meubels. Verwacht geen franjes of tierelantijntjes bij deze meubels, want Scandinavisch wonen kenmerkt zich door strakke geometrische vormen.

Vragen?

Heb je vragen over onze collectie? Of ben je op zoek naar iets dat er niet bij staat? Neem dan contact op met onze specialisten van de klantenservice, die staan je graag te woord en helpen je graag in je zoektocht!