Vraag 10 mensen wat ‘thuis’ voor hen betekent en je zult net zoveel verschillende antwoorden krijgen. Je huis groeit met je leven mee, het is de bewaarplaats voor herinneringen en biedt ruimte aan nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Je huis weerspiegelt jou en je wilt graag dat het functioneel, comfortabel en persoonlijk is.

Een persoonlijker interieur met kunst

Kunst maakt elk interieur krachtiger, maar ook speelser en toont jouw persoonlijke smaak. Kunstwerken, zowel schilderijen, foto’s als beelden, vertellen een verhaal en kunnen een grote bron van inspiratie zijn voor de inrichting van je huis. Kunst wil gezien worden en daarbij geldt eigenlijk maar één belangrijke regel: met grote gebaren maak je een statement, met kleine gebaren verras je.

Kunst als uitgangspunt

Een favoriet kunstwerk kan het uitgangspunt zijn voor de stijl die je in je woonkamer inrichting toepast. Laat je inspireren door de sfeer, vormen en kleuren van het schilderij en herhaal dit in de styling van de kamer.

Je kunt het kunstwerk zelf in het middelpunt plaatsen en daar de inrichting omheen creëren, soms is dat niet eens nodig en zet het kunstwerk je aan tot creatieve oplossingen voor de ruimte

kunst aan de muur

Een plek voor je schilderijen kiezen

Kunst aan de muur komt nog beter tot z’n recht, als je de wand in een kleur schildert. Je kunt een kleur nemen die in het schilderij voorkomt, maar door een kleur te kiezen die juist niet in het schilderij voorkomt leg je nog meer nadruk op het kunstwerk zelf. Een verrassend effect krijg je door een kleur te nemen die wel in het schilderij voorkomt, maar alleen als een klein accent. Wanneer je die kleur voor de wand kiest, komt het schilderij nog krachtiger uit.

Een collage van kunstwerken

Met een collage van schilderijen, prints en foto’s vorm je een persoonlijke ‘gallery wall’. Het wordt een wand vullend sfeerbeeld door een bepaald thema te kiezen, bijvoorbeeld reizen, je gezin of natuur. Maak je ‘gallery wall’ spannender door afbeeldingen te kiezen die slechts een detail van het thema laten zien en samen het thema verbeelden.

Een nonchalante look creëer je door een of meer schilderijen op de grond te zetten, eventueel gecombineerd met een beeld, plant, stoel of andere items. Durf te spelen met je schilderijen en plaats ze voor, naast of achter elkaar.

kunst in je huis maakt het persoonlijk

Kunst en verlichting

Welke plek je ook kiest voor je kunst, een goede verlichting is heel belangrijk. In het algemeen geldt dat een kunstwerk gelijkmatig verlicht wordt. Een lichtbron vanaf het plafond geeft de meest gelijkmatige verlichting, door twee lichtbronnen op het schilderij te richten voorkom je hinderlijke schaduwen en is elk detail goed te zien.

Dit inspiratiestuk is een samenwerking met kunstvoorjou.nl

< Ga terug naar Wooninspiratie

Meer wooninspiratieblogs:

Dit artikel is geplaatst in Wonen en getagged met .
Avatar
Sander