Toledo Leder

Toldeo leder is een rundledersoort die veelvuldig gebruikt wordt voor bekleding van stoelen en zitmeubelen. Het is een kwalitatief zeer goede leersoort die gemaakt wordt uit huiden van ong. 4,5 m2 met een dikte tussen de 1,2 en 1,4 mm.

Deze huid is licht is gecorrigeerd en vervolgens voorzien van een grove print die gelijkmatig over de huid verdeeld is. Het heeft een mooie, soepele en dikke uitstraling.

Toledo leder is een gedekverfde leersoort. D.w.z dat dit leder meestal wordt gekleurd door onderdompeling en daarna wordt er een leder-verflaag opgespoten. Deze verflaag beschermt het toledo leder voor diverse inwerkingen van buiten af zoals morsen van vloeistoffen, eten etc.

 

Onderhoudstips voor Toledo leder:

Alle gemorste vloeistoffen of etensresten wegdoen met een licht-vochtige doek. Bij het achterblijven van sporen eventueel uitsluitend schoonmaken met een alkali-vrije zeep en geen bijtende of schurende middelen gebruiken.
Wij raden ja aan om bij aankoop van een lederen meubel dan ook altijd ons Royal Leather Care pakket bij aankoop aan te schaffen zodat je langer plezier aan je mooie meubelen kunt beleven (per 2 stoelen 1 pakket).

 

Tips:

  • Gebruik altijd dezelfde, lederen zeem en een zachte doek voor uw toledo leren meubelen, zodat vuil en resten van eerder gebruikte reinigingsmiddelen de reiniging niet nadelig kunnen beïnvloeden.
  • Bescherm leer altijd tegen fel zonlicht. Leer verkleurt door zonlicht zoals nagenoeg alle materialen. Zonlicht tast bovendien de weekmaker in het gedekverfd leer aan, wat barstjes in de laklaag kan veroorzaken.
  • Hou de vochtigheidsgraad van de kamer op ongeveer 60%.
  • Stof het leer regelmatig af met een zachte, niet pluizende doek. Bijvoorbeeld een schoon microvezeldoekje.
  • Pas op met jeans-kleding. Spijkerstof kan afgeven en is bovendien harder dan de bovenlaag van het leer. Hierdoor krijgt u versnelde slijtage van het oppervlak.
[notification type=”info”]Wees zeer voorzichtig met scherpe voorwerpen (gespen en ritssluitingen) en let op kinderen en huisdieren (nagels). Zij kunnen het leer onherstelbaar beschadigen. [/notification]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *