Het houten bureau van duurzame kwaliteit

Het bureau neemt niet alleen een centrale plaats in elk kantoor, maar heeft ook een plaats in de woning. Het is een plek waar de administratie of huiswerk gedaan kan worden en waar de computer, PC of laptop zijn plek gevonden heeft. Het houten bureau heeft in huis vaak de voorkeur, niet alleen omdat het gemaakt is van duurzaam materiaal, maar ook omdat het, esthetisch gezien, beter aansluit bij de andere houten meubelen in woon-, slaap- of studeerkamer.

Basisvorm

Hoewel het mogelijk is enige variatie aan te brengen in vorm en maat, kent elk houten bureau of bureau van ander materiaal een zekere basisvorm. De simpelste onder de bureaus is slechts een tafelblad met aan beide kanten zijbladen, die dienen als poten. Daarbij kun je jezelf met een bureaustoel onder het bureaublad schuiven en aan het werk gaan. Meestal vinden we echter in een ladeblok een meervoud aan laden, open of gesloten, om allerlei papieren en andere kantoorspullen in op te bergen.

Recht, of met een hoek

Het rechttoe, rechtaan bureau is rechthoekig, in het midden ruimte voor de persoon zelf en aan weerszijden laden en/ of een kantoorkast. Daarnaast zien we steeds meer hoekbureaus, waarbij het blad van het bureau zich in een hoek vormt. Het werkblad staat hierbij aan de ene kant en dwars daarop staat het opslaggedeelte. Op deze manier heb je meer ruimte om al je spullen kwijt te kunnen, en het ziet er ook nog eens mooi uit.

Waarom hout?

Hoewel er ook metaal en kunststof gebruikt wordt voor de productie van meubelen, blijft hout toch het meest populaire. Goed en verantwoord bewerkt hout is niet alleen duurzaam, maar biedt ook een veel prettige aanblik in de kamer waar het geplaatst is. Andere meubelen zijn vaak ook van hout, dus misstaat een houten bureau daarbij allerminst. Een ander voordeel is dat het gemakkelijk in elkaar te zetten is, want de meeste bureaus, hout of anderzijds, worden meestal als bouwpakket aangeleverd.

Heb je vragen over de houten bureaus van Huisenthuis, of wil je hulp bij het maken van je keuze? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten, zij kunnen jou ongetwijfeld verder helpen.