Een bank kopen is niet altijd een makkelijke beslissing. Je wilt er graag een lange tijd fijn op kunnen zitten, en het moet ook nog eens de eyecatcher zijn van je interieur. Hier kan je terecht voor een grote selectie banken, hoekbanken en slaapbanken die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen en ultiem comfort bieden. Over de kwaliteit moet je dus niet mee tussen tijd. Steeds meer mensen vinden hier de stijl die in hun interieur past! Of je nou een tweezitsbank, driezitsbank, hoekbank, hoekcombinatie of een slaapbank zoekt, je vindt bij ons niet alleen een bankstel voor een scherpe prijs, maar ook met een prima prijs/kwaliteit verhouding.

Bankstel kopen

De kwaliteit van een bank is erg belangrijk, omdat een bankstel een aankoop is die een flink aantal jaren mee moet gaan, en waar je toch een lange periode van je leven op doorbrengt.

Belangrijk aan de kwaliteit van een bankstel is:

  • Hoe is de romp opgebouwd,
  • Materiaal gebruik
  • Welke type vering is gebruikt
  • Hoe sterk is de stof.

Kwaliteitseisen

De inkopers van Huisenthuis vragen dan ook altijd uitgebreid uitleg aan hun fabrikanten over hoe de romp is opgebouwd. Dit is meestal een combinatie van beuken met plaatmateriaal. Belangrijk daarbij is dat de voorregel van je bankstel massief is. Ook de vulling van je Tweezits of Driezitsbank is erg belangrijk. Hierin kunnen 2 verschillende materialen gebruikt worden. Veelal wordt er polyether gebruikt in de goedkopere bankstellen. In de middenklasse en duurdere klasse wordt veelal koudschuim gebruikt. Koudschuim behoudt langer zijn veerkracht en gaat langer mee. Huisenthuis vermeld dan ook altijd bij de omschrijving van zijn zitmeubelen welke materialen in zijn banken zijn verwerkt.

Als laatste is natuurlijk de stof van je bank erg belangrijk. De kwaliteit van slijtvastheid wordt uitgedrukt in Martindale toeren. De uitleg hiervan staat ook bij elke bank vermeld. Veel stoffen hebben een kwaliteit tussen de 5000 en 20.000 toeren. De vereisten voor stoffen voor projectmeubelen ligt op 20.000 toeren. De gebruikte stoffen van huisenthuis.nl liggen meestal boven de 20.000 toeren zodat er altijd sterke stoffen op de zitmeubelen van huisenthuis gebruikt worden.

Bankstel

De klassieke omschrijving van een bankstel is een combinatie van een 3-zitsbank en 2 fauteuils. Vandaag de dag wordt dit ook wel gebruikt voor een combinatie van een 2-zitsbak en een 3-zitsbank. Met deze omschrijving wordt tegenwoordig wat makkelijker omgegaan. Huisenthuis.nl gebruikt voor de omschrijving van een bankstel een combinatie van een 3-zitsbank met 2 fauteuils of een combinatie van een 3-zitsbank, 2-zitsbank en een fauteuil. Het bankstel Oxford is zo'n complete aanbieding waarmee je nog voordeel doet ook

Hoekcombinatie

De klassieke omschrijving van een bankstel is een 3-zitsbank, een 2-zits bank en 1 fauteuil. Vandaag de dag wordt dit ook wel gebruikt voor een combinatie van een 2-zitsbak, een 3-zitsbank. De hoekcombinatie Dinami is zo'n combinatie die zich ook nog in elk type interieur thuisvoelt.

Hoekbank

Een hoekbank is een combinatie van een tweezitsbank of driezitsbank met daaraan een hoekelement gekoppeld waaraan een chaise-longe zit, of een hoekelement waaraan weer een tweezitsbank of driezitsbank gekoppeld zit. Een chaise-longe is een langer element waarop je je ook de benen kwijt kunt en dus heerlijk onderuit naar je tv kunt kijken, of kunt werken met je laptop of tablet op schoot. Ook voor dit type meubelen gebruikt Huisenthuis.nl alleen goede kwaliteit binnenwerk, vulling en stoffen.
Een mooi voorbeeld van zo'n hoekbank is de hoekbank Cento die in diverse kleuren verkrijgbaar is met zowel links als rechts een chaise-lonque. De hoekbank Cento is een kwalitaief perfecte hoekbank die een echte design uitstraling heeft.

Slaap bank

Huisenthuis.nl biedt ook diverse type’s slaapbanken aan. Hierin zijn verschillende types te verkrijgen vanaf een slim klik –klak systeem tot vernuftige uitklapsystemen. De slaap banken met een klik-klak systeem klappen in een handomdraai de zitting en rug plat tot een slaapplaats voor 1 persoon. De slaapbanken met meer vernuftige uitklap- of uitschuifsystemen hebben meestal ruimte voor het slapen van 2 personen.

Deze slaapbanken zijn ideaal voor op een logeerkamer, tienerkamer of studentenkamer. Deze slaapbanken kunnen als vaste slaapplaats gebruikt worden maar kunnen ook ideaal zijn om een onverwachte gast snel een goede slaapplaats te bieden.

Royal Textile Care en Royal Leather Care

Dit is een uitgebreide garantie voor je zitmeubelen van vlekken tot brandgaten.

Door te kiezen voor een textiele of bekleding heeft u gekozen voor de warmte en de behaaglijkheid van meubelstof. Je moet er echter niet aan denken dat deze uitstraling verloren gaat door een nare vlek. Met Royal Textile Care en Royal leather care heb je nog langer plezier van je zitmeubelen. Daar kun je er alles over lezen hoe jij nog langer plezier kunt hebben van jou zitmeubelen van Huisenthuis.nl.