Sommige mensen hebben niet eens een kapstok in huis, maar hoe onhandig is het om je jassen allemaal maar op een stoel of op de trap te gooien? Het hebben van een kapstok en wellicht ook een grote schoenenkast kan jouw huis en bepaalde ruimtes gelijk een stuk netter maken. Maar hoe kies je dan de perfecte kapstok?

1: Kies de ruimte voor jouw kapstok

Veel mensen hebben een kapstok in de hal, maar je kan ook tijdens het kantoor inrichten een kapstok kopen of zelfs een speciale kast met een kapstok hebben. Kijk waar een kapstok echt nodig is, oftewel waar jij altijd jassen en schoenen laat liggen. Nu kun je ook meteen kiezen of je een hangkapstok of een staande kapstok hebt. Je moet kiezen wat het beste bij de ruimte past.

kapstok in de hal

(Bron: Refinery29)

2: Kies een kleur die past bij het interieur

Of je nou een metalen kapstok of teakhouten kapstok kiest, de kleur moet wel bij de rest van het interieur kleuren, anders ziet het er een beetje raar uit. Je wilt dan natuurlijk ook dat de stijl van de kapstok bij de rest van de kamer past. Als je een modern interieur hebt dan wil je geen kapstok in een klassieken stijl, of juist wel wanneer je meer van deze klassieken accenten hebt

wandkapstok colori

3: Voeg eventueel extra opbergmogelijkheden toe

Waarschijnlijk heb je meer dan alleen jassen om op te bergen, je hebt ook hoeden, schoenen, handschoenen etc. Om deze er allemaal bij te passen kun je een bijzettafeltjes neerzetten voor accessoires, een grote schoenenkast kopen en misschien nog wel een extra opbergkast neerzetten. Op die manier kun je alle spullen die je nodig hebt wanneer je de deur uitgaat op één plek bewaren.

Een leuk voorbeeld van een kapstok uit onze collectie met extra opbergmogelijkheden is Kapstok Albufeira en Sintra:

kapstok

 

blog kapstok halmeubelen

Wanneer je weet wat je wilt is het tijd om op koopjacht te gaan, wat natuurlijk het leukste onderdeel is van het kiezen van een kapstok. Nu kun je het internet gaan afstruinen opzoek naar een kapstok of kun je verschillende woonwinkels gaan bekijken wanneer je het liever op die manier doet.

Tot slot wil je deze leuke voorbeelden niet onthouden: een leuke kapstok met een lage variant voor de allerkleinsten in huis:
grote en kleine kapstok

(Bron: Welke)

Zo’n staande kapstok is stijlvol en erg mooi om te zien:

(Bron: RoomandBoard)

< Ga terug naar Wooninspiratie

Meer wooninspiratieblogs:

 

Avatar
Sander