Heb je een mooie collectie boeken opgebouwd in de loop der jaren die je allemaal met veel plezier hebt verslonden? Of heb je juist een stapel boeken liggen die vol met verhalen die er op staan te wachten om door jou gelezen te worden? Laat die boeken niet in een doos op zolder liggen of laat ze niet slingeren: in een boekenkast staan ze netjes op een rij tentoongesteld. Wat is er nou leuker dan visite die in jouw prachtige boekencollectie aan het neuzen is, in jouw nog mooiere kast? Je kan je literatuur natuurlijk ook nog in andere soorten kasten zetten. Of kijk eens naar onze collectie vitrinekasten, dressoirs, TV-meubels, wandrekken, bergkasten, buffetkasten of onze collectie ladekasten.

Boekenkasten

Zelfs in het huidige e-booktijdperk is een boekenkast nog geen nutteloos meubelstuk geworden. Want er blijven altijd boeken die te mooi zijn om alleen digitaal uit geven. En voor de lezer met een voorkeur voor papier is een boekenkast gewoon een must.

Boeken en laden

In de collectie van huisenthuis.nl tref je een aantal boekenkasten aan in handige combinaties met laden. Uitgevoerd in verschillende stijlen en prijsklassen. Deze kasten horen bij uitgebreide meubellijnen, zodat je bijvoorbeeld ook een bijpassende eettafel kunt toevoegen aan je interieur.

  • Kenai is een kast uit onze Scandinavisch Design collectie. Als je houdt van de strakke lijnen waar onze noorderburen zo bekend om staan dan ga je deze kast zeker mooi vinden.
  • Mileto is een robuust, strak meubel in twee verschillende houtuitvoeringen. Door de mooie kleuren geeft de kast een warme sfeer aan het interieur.

Ook in andere categorieën van huisenthuis.nl vind je kasten die geschikt zijn als boekenkast:

Paderborn

Met het wandsysteem Paderborn heeft ook de echte boekenverzamelaar nooit last van ruimtegebrek. Paderborn is plafondhoog en wandbreed uit te breiden, en aan te vullen met losse meubelelementen. Voor de perfecte boekenwand.

Louane

Wie voor een boekenkast met een heel eigen look gaat, kan niet om Louane heen. Van het Belgische merk Mathy by Bols, en dus uniek. Louane is eigenlijk ontworpen als kinderkamermeubel, maar waarom zou jij daar ook niet voor kunnen kiezen? Louane hoeft niet perse tegen een wand geplaatst te worden, maar kan ook los in de ruimte staan. En daarmee worden de mogelijkheden wel heel bijzonder.

Bergkasten

Ook bij de categorie bergkasten kun je slagen als je een meubel zoekt met bergruime voor boeken. Oslo is er zo een.