Een buffetkast wordt van oudsher gebruikt als een kast waarin het servies voor de eetkamer wordt opgeborgen. Dat kan natuurlijk nog steeds, maar een buffetkast moet natuurlijk op zich zelf een prachtstuk zijn voor in de woonkamer. Huisenthuis.nl heeft met zorg een kwaliteits collectie samengesteld waarin ja kan opbergen wat je wilt, zelf dat nieuwe of antieke servies! Naast buffetkasten kan je ook eens onze complete kastencollectie bekijken, of neem een kijken bij onze dressoirs, vitrinekasten, TV-meubels, wandrekken, ladekasten, bergkasten, of onze collectie boekenkasten

Buffetkasten

Met een buffetkast pak je het beste van twee werelden. Een zee van ruimte voor het opbergen van al uw serviesgoed, en de mogelijkheid om je favoriete spullen te laten zien achter glazen deuren.

Huisenthuis.nl heeft een kleine maar fraaie collectie buffetkasten die goed passen in verschillende interieurstijlen.

Koloniale buffetkasten

De teakhouten winkelkast Kediri is een absolute blikvanger. Vervaardigd van onbewerkt gerecycled massief hout, ruig en puur, een kast van een bijzonder kaliber. Het bovendeel  is ondieper dan het onderdeel. Het traditionele model voor een buffetkast. Kediri is afgewerkt met profielen in deuren en bovenlijst. Mooie details die de kast nog meer allure geven.

Als deze houtsoort je aanspreekt, kijk dan ook eens naar bijvoorbeeld het tv-meubel Sading  of de zitbanken Bandung.

Modern

Cebu is een moderne uitvoering van de klassieke buffetkast. Strakker en met minder details. De basis van deze kasten is acaciahout, dat vervolgens wit gebeitst is, waardoor de houtnerven nog wel zichtbaar zijn gebleven. Beide kasten hebben schuifdeuren in het bovendeel. Het verschil tussen Cebu en Manilla zit in de rand tussen onder- en bovenkast. Deze is niet gebeitst en donker geolied bij Cebu, en dekkend wit gebeitst bij Manilla.

Als je de stijl van deze buffetkasten mooi vindt, dan zou je eens moeten kijken naar het andere meubilair in deze series: dressoirs, salontafels, wandkasten en tv-meubels. Hiermee kun je een stijlvolle eenheid in huis creëren.