Alleen bij ons!

699.00

Gratis Verzending

Levertijd: 20 werkdagen

Deze hanglamp is volledig gemaak naar een authentiek model fabriekslamp in metaal kleur zoals deze werden gebruikt in grote fabriekshallen en werkplaatsen. Doorsnede 52,5 cm. Dit is nu helemaal trendy. Ideaal voor boven een grote tafel. Deze lamp is met zeer veel zorg geproduceerd en heeft een hoogstaande kwaliteit!

Meer informatie >

SKU: LAP10044.00 Categorie: Tags: ,

Fabriekslampen

In de 50- en 60-er jaren werden er in de vele fabriekshallen in West-Europa een speciaal type hanglampen gebruikt die relatief veel licht gaven. De lichtopbrengst van de conventionele lamp van 75 of 100 watt was daarvoor te weinig en daarom gebruikte men zgn. gasontladingslampen die een veel hogere lichtopbrengst hadden.
Deze lampen hadden  een grotere glazen bol en grotere fitting. Daarvoor zijn dus de zgn. fabriekslampen ontwikkeld die een grote porseleinen fitting hadden en waarop een voorschakelapparaat gemonteerd was om de gasontladingslamp te kunnen laten branden. Gasontladingslampen branden namelijk niet bij een rechtstreekse aansluiting op het stroomnet.

Het zijn juist deze typische fabriekslampen met een houder voor een voorschakelappararaat, die momenteel weer helemaal terug zijn en erg decoratief in de hedendaagse interieurs zijn.

De houders voor het voorschakelapparaat zijn nu puur decoratief maar het authentieke karakter van deze lampen komt wel volledig tot zijn recht. De armaturen zijn voorzien van een E-27 fitting zodat alle types energiebesparende lampen hierin gebruikt kunnen worden.

 


Specificaties
Verzendingswijze

Met pakketpost via DHL

Kleur

Metaal

Zelf Monteren?

Ja

Breedte

52,5cm

Garantie

Gratis 3 jaar lang 100% garantie

Diepte

52,5cm

Hoogte

30cm

Afmeting

52,5cm x 52,5cm x 30cm h.

DELEN:

Reviews (0)

Beoordelingen


Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf als eerste iets over “Hanglamp Fabrica”


21412