Als je de woontrends een beetje volgt, heb je de term vast al eens voorbij zien komen: ‘urban jungle’. ‘Urban’ betekent letterlijk ‘stedelijk’, dus vrij vertaald zou je de term uit kunnen leggen als ‘stedelijke jungle’.

Toen we het begrip ‘urban jungle’ bij Huisenthuis.nl voor het eerst hoorden, moesten we eerlijk gezegd wel even slikken. ‘Jungle’ klinkt toch een beetje als het oerwoud waar je je door de lianen moet worstelen, struikelend over uitstekende boomwortels. Gelukkig werden we al snel gerustgesteld toen we ons er verder in gingen verdiepen. Urban jungle, ook wel ‘botanisch wonen’ genoemd, geeft je interieur namelijk een frisse, levendige uitstraling. En wie wil dat nu niet?

blog-urban-jungle-1

Planten zijn leuk, maar ook gezond

Voordat we verder ingaan op het effect dat planten hebben op de sfeer in huis, is het misschien ook leuk om te weten dat planten een positieve invloed hebben op het luchtklimaat in je woonkamer. Planten zijn namelijk in staat de binnenlucht te verversen. Ze zijn dus niet alleen mooi, maar zijn ook nog eens goed voor je gezondheid.

Natuurlijk kun je zo ver gaan als je zelf wilt, maar één grote kamerplant kan al veel doen voor je interieur. Het geeft je woning een exotische effect, brengt meer kleur in huis en past in vrijwel ieder interieur. Klassiek of modern, groen werkt altijd. En weet je wat? Eigenlijk kunnen planten in iedere ruimte van je huis. Lees maar mee!

blog-urban-jungle-3

(Bron: Cush&Nooks)

Exotische planten in de badkamer

De woonkamer is de meest voor de hand liggende ruimte om een mooie plant neer te zetten, maar wat dacht je van de badkamer? De meeste exotische planten komen uit een vochtige, warme omgeving en zullen het heerlijk vinden om in jouw badkamer te vertoeven. Let wel op dat je de plant vlakbij het raam plaatst, voor voldoende daglicht.

blog-urban-jungle-badkamer

(Bron: DesignSponge)

Slapen in een groene omgeving

Terwijl je het in de woonkamer misschien lekker vindt om te kiezen voor een plant die met zijn bloemen een geurtje verspreidt, raden we je aan om voor de slaapkamer een plant die kiezen doet om geuren te voorkomen. Bovendien moet de plant in deze ruimte goed tegen lage temperaturen kunnen, omdat je je slaapkamer vaak zo koel mogelijk houdt.

blog-urban-jungle-slaapkamer

(Bron: Interiorbrake.it)

Kruiden in de keuken: decoratief én nuttig

En als je tot slot je keuken een ‘urban jungle’-touch wilt geven, waarom dan niet met een plant die tijdens het koken van pas komt? Zet peterselie, munt, tijm, basilicum of een ander kruid in een pot en kweek zelf je eigen ingrediënten!

blog-urban-jungle-kruiden

(Bron: Heimatbaum)

Lijkt het je wel wat, een beetje ‘urban jungle’ in je woning? We hebben nog wat inspiratie verzameld om je een beetje op weg te helpen. Veel kijkplezier!

< Ga terug naar Wooninspiratie

Meer wooninspiratieblogs:

Sanne
Sanne